Voor een pers-kaart en/of interview kunt u steeds rechtstreeks contact opnemen via Contact@dagvandeBeelddenker.com of +32(0)487375370


PERSBERICHT

“Kijken en begrijpen is het mooiste geschenk van de natuur…” -A. Einstein 

Zandloper PIBZowel in het onderwijs- als het bedrijfsleven wordt de impact van het kijken en begrijpen onderschat. De nadruk ligt nog altijd op het auditief verwerken van informatie. Om maar een voorbeeld te geven: onze agenda’s staan vol met vergaderingen en meetings zowel in meetingrooms als via videoverbinding, maar merken we wel hoe inefficiënt we vaak bezig zijn?

Leerlingen en werknemers met het alent om visueel informatie te verwerken, worden al snel als ‘buitenbeentjes’ gezien. In de klas zijn het de kinderen die al met een (verrassende) eindoplossing komen voordat hun groepje alle opgelegde stapjes heeft doorlopen. Terwijl er wordt verwacht dat er maar één weg, één manier (mogelijk) is om op de eindbestemming te geraken. Doordat ze vanuit een totaaloverzicht werken, komen ze in vergaderingen al snel tot de kern van de zaak.

Werkbladen1Waarom wordt dit talent onderschat?
In het onderwijs vertelt men onze kinderen op dit moment wat ze op welke manier moeten doen. Ze leven van bel tot bel, leren snel lezen onder druk van een stopwatch in plaats van te genieten van de mooie verhalen.

Maar later willen we wel werknemers die…
• flexibel zijn
• zelfstandig en autonoom beslissingen kunnen nemen
• creatief en ‘out-of-the-box’ denken
• én geen 9 tot 5 mentaliteit hebben

Schilderij DVDBOnderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de mensen op een visuele manier informatie kan verwerken. Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen bezitten dus veel meer creativiteit, maar leren hier onvoldoende mee omgaan met burn- en bore-out tot gevolg.

Wat maakt dat het onderwijs- en het bedrijfsleven nog onvoldoende op de hoogte zijn van deze associatieve manier van denken? Het begint bij informeren.

Na de succesvolle editie van 2016 zal er op 14 oktober 2017 opnieuw een Dag van de Beelddenker plaatsvinden. Een dag met uitgebreide informatiemarkt en sprekers uit

binnen- en buitenland. Deze dag is speciaal voor beelddenkers en de mensen om hen heen te Technopolis Mechelen (Einsteinzalen).